Hrobové dekorace

Mít uklizený a nezrobený hrob bývala samozřejmost ještě před pár lety. Péče o hroby začala postupně upadat. Je to dáno tím, že některé rodiny bohužel vymřely, některé žijí daleko a některé už ani neví, že nějaký hrob mají. Může za to i stav společnosti, protože mladší ročníky k péči o hroby nejsou vedené. Mezi rodiči koluje, že děti by na hřbitovy chodit neměly, a až vyrostou, zájmy mají úplně někde jinde.

květiny hřbitov

Kdo nějaký hrob má, snaží se ho ozdobit alespoň na Dušičky či Vánoce. I když jsou dekorace a aranžmá rok od roku dražší, stále může i váš rodinný hrob vypadat hezky. Dřív by bylo nemyslitelné, že by byl hrob nevypletý a neosázený květinami. Leč doba je jiná, a žádá si jiná řešení. Pokud se snažíte alespoň nějak hrob udržovat, možná si lámete hlavu, co na něj dát, aby to chvilku vydrželo i přes léto. Abyste nemuseli chodit na hrob denně, což je možné spíše jen pokud bydlíte v místě, kde se nachází, je potřeba vybrat takovou dekoraci, která něco vydrží.

Ideální jsou květiny
Někdo dává přednost květinám ve váze a možná třeba vy dáváte přednost vyrobenému aranžmá. Vyrobit aranžmá není nic těžkého a internet se jen hemží návody. K výrobě budete potřebovat umělé květiny na hrob, které jsou vyrobené z kvalitního plastu. Jedině kvalitní plast je odolný vůči slunci. Horké sluneční paprsky mohou umělé květiny poškodit velmi rychle, ale tomu se vyhnete právě pokud investujete do těch kvalitnějších.

ozdobený hrob

Najít můžete i neobvyklé kousky
Karafiáty a lilie jsou taková klasika, která se na hroby dává celá staletí. Vybočte z řady a vyrobte si dekoraci třeba s chrpou nebo s jeřabinou. I takto neobvyklé umělé květiny můžete najít, jen je potřeba hledat. Potom skvěle poslouží jako samostatná květina ve váze a nebo jdou zakomponovat třeba do dekorační mísy. Podívejte se na internet, co všechno je možné vyrobit.