Chtěli byste si půjčit peníze?

Je až překvapující, kolik z našinců nedokáže vycházet se svými příjmy. Ať už se nám dostane do rukou jakákoliv statistika na toto téma, objevují se tu hodně nelichotivá čísla. Máme tu samoživitelky, máme tu nezaměstnané a penzisty, ale spousta těch, kdo svoji finanční situaci nezvládají, se rekrutuje i z řad lidí pracujících jako zaměstnanci nebo třeba i soukromí podnikatelé.

Prostě je skutečností, že se může dostat do finančních problémů kdekdo z nás. Někdy musíme platit velké výdaje, někdy si málo vyděláváme, někdy na nás doléhají tyto nepříjemnosti i současně, a tak prostě nemáme na všechno, na co bychom potřebovali mít. A ani moudro o tom, že ‚chudoba cti netratí‘, nás pak nemůže upokojit. Protože k čemu je čest, když není třeba ani na kus http://www.kcturnov.cz/kus žvance?

sloupeček z mincí

Ale co s tím naděláme? Když peníze nejsou, prostě nejsou. Tisknout si je neumíme ani nemůžeme, krást se nemá. A kde a jak tedy další peníze vzít?

Jedna možnost by tu samozřejmě ještě byla. Když si nedokážeme dost peněz vydělat, mohli bychom si je přece aspoň půjčit. Jenže ani to není zase až tak jednoduché, jak by to mohlo na první pohled vypadat. Peníze nám totiž sice třeba někde v bance půjčí, ale jedině tehdy, když dokážeme dostatečně spolehlivě prokázat, že svůj takto vzniklý dluh splatíme. A to se prokazuje lidem, kteří jsou chudí třeba i jako ta kostelní myš, těžko.

ležící mince

Ale někdy to prostě bez půjčky nejde. A o kterou se tedy ucházet, aby žadatel nejspíše zvládnul podmínky a výhodně uspěl? Dobrou volbou je pro lidi s finančními problémy hypotéka bez doložení příjmu. Na tu totiž u nebankovní společnosti dosáhne pomalu každý. Stačí mít nějakou nemovitost, kterou by se za půjčené peníze ručilo, stačí mít příjem stačící ke splácení, a není důvod, proč si nepůjčit právě tady.

A tak je mezi námi sice spousta lidí s problémy, ale nikdo z nich nemusí být ztracený. S nebankovní hypotékou se to dá zvládnout.