Slunce nám pomáhá



Ano, u té obrovské žluté koule nad našimi hlavami to začíná. Lidé se snažili její energii nějak využít už od pradávna, ale ve větší míře to jde v podstatě až nyní. Hlavním „čerpadlem“ této solární energie jsou sluneční panely, nebo také kolektory. Jaký je v tom rozdíl? Ve výsledku žádný, v základě velký. Fotovoltaické panely a solární termické kolektory sice sbližuje využití sluneční energie, ale to je tak zhruba vše. Z jedněch se získává teplo a z druhých elektřina. A samozřejmě, nikde není psáno, že se ta pak nemůže použít k ohřevu. Takže…

fotovoltaika na střeše

Fotovoltaické elektrárny již zná každý. Asi ne detailně, ale každý ví, o čem je zhruba řeč. Nedávno proběhla v Praze výstava, která se jich týkala. Tedy, nejen jich, pochopitelně, ale také nízkoenergetických a pasívních budov. Takže zajímavostí až kam oko dohlédlo.

Zúčastnilo se spousta firem. Jednou z nich byla i firma Sunus, která jako jedna z dalších patří k nejlepším dodavatelům různých výrobků, které mají k těmto věcem hodně blízko. Ostatně, stačí se podívat na jejich webové stránky, na které vám dám ke konci článku odkaz. Jejich sortiment zde nelze jmenovat celý, a proto vyberu jen namátkou, například to jsou klimatizace, čističky vzduchu nebo také dobíjecí stanice pro elektromobily. No a ten základ, fotovoltaické elektrárny snad ani nebylo třeba zmínit, ten je jasný.

střešní fotovoltaika

Spojení s touto firmou vám, ale i dalším a dalším zákazníkům může výrazně ulehčit život právě uvedeným sortimentem. Jistě takovým zbožím nepohrdnete, vždyť je dnes skoro povinností je vlastnit. Například jen čističky vzduchu a klimatizace by neměly chybět na žádném pracovišti, a o našich domácnostech ani nemluvě. Pokud je tedy potřebujete, jinou firmu ani neberte v potaz. Nejlepší nákup pak učiníte přímo zde na solus.cz kde se dočtete i všechny podrobnosti o kterých byste měli vědět.